Petro Poroşenko şi ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, au subliniat necesitatea implementării Acordului de la Minsk

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi ministrul britanic de Externe Philip Hammond au subliniat joi, în cadrul unei întrevederi la Kiev, necesitatea implementării Acordului din 12 februarie de la Minsk, care prevede, între altele, un armistiţiu în estul Ucrainei, relatează agenţia rusă Tass.

286 afișări
Imaginea articolului Petro Poroşenko şi ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, au subliniat necesitatea implementării Acordului de la Minsk

Petro Porosenko (Imagine: Mediafax Foto/Hepta)

"Ar fi foarte periculos dacă partenerii europeni şi-ar pune ochelari roz şi ar considera că totul este bine" în estul Ucrainei, unde un armistiţiu fragil între forţele ucrainene şi rebelii proruşi este în vigoare, a avertizat Poroşenko, subliniind necesitatea mobilizării unei misiuni de menţinere a păcii în această zonă.

De altfel, Poroşenko şi Hammond au convenit asupra consolidării misiunii OSCE în Ucraina.

De asemenea, şeful diplomaţiei britanice a dat asigurări că Londra "sprijină ferm suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei".

În plus, potrivit lui Hammond, Uniunea Europeană este pregătită să înăsprească politica de sancţiuni împotriva Rusiei în cazul tensionării situaţiei, a anunţat joi seara Biroul de presă al preşedinţiei Ucrainei.

Phillip Hammond a început joi o vizită la Kiev, unde a avut întrevederi cu ministrul ucrainean de Externe Pavlo Klimkin, cu premierul Arseni Iaţeniuk şi cu preşedintele Petro Poroşenko.

"Acordul de la Minsk trebuie respectat în totalitate. Implementarea în totalitate a Acordului de la Minsk este singura cheie pentru o pace durabilă şi anularea sancţiunilor" impuse Rusiei, a precizat şeful diplomaţiei britanice după întrevederea omologul său ucrainean.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici