Petro Poroşenko susţine că 11.000 de militari ruşi se află în prezent în Ucraina. Reacţia Moscovei

Aproximativ 11.000 de militari ruşi se află în prezent în Ucraina, a declarat preşedintele Petro Poroşenko într-un interviu acordat televiziunii germane ZDF, relatează Interfax Ucraina, în pagina electronică.

944 afișări
Imaginea articolului Petro Poroşenko susţine că 11.000 de militari ruşi se află în prezent în Ucraina. Reacţia Moscovei

Petro Poroşenko susţine că 11.000 de militari ruşi se află în prezent în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aproximativ 11.000 de militari ruşi sunt mobilizaţi pe teritoriul nostru în prezent", a declarat Poroşenko.

El a afirmat că acordurile de la Minsk cer încetarea focului, retragerea artileriei grele, retragerea tuturor trupelor ruseşti de pe teritoriul ucrainean şi restabilirea controlului graniţelor sub monitorizarea OSCE.

Cu toate acestea, Poroşenko a declarat că trupele ruseşti se află în continuare în Ucraina.

Acuzaţii la adresa Rusiei au fost aduse şi de către ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin.

"Sunt sigur că Rusia va continua cursa sa strategică de a slăbi Ucraina şi de a destabiliza (situaţia) în interiorul ţării", a declarat el la încheierea Consiliului NATO-Ucraina, miercuri, în Antalia, Turcia.

El a adăugat că Kievul este mulţumit de sprijinul pe care l-a primit din partea aliaţilor NATO, mai ales în ceea ce priveşte integritatea teritorială.

"Toată lumea vorbeşte la întâlnire despre sprijinul faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", a declarat Klimkin.

El a citat declaraţia unuia dintre miniştrii care au participat la întâlnire, care l-a impresionat: "Dacă Ucraina cade, cădem cu toţii".

"Îmi exprim în mod special recunoştinţa faţă de toţi aliaţii care au acordat sprijin forţelor militare ucrainene şi Gărzii Naţionale", a declarat el, afirmând că a fost "extrem de important" să primească mesaje de susţinere.

Kremlinul consideră nefondate acuzaţiile lui Poroşenko privind prezenţa a mii de militari în Ucraina

Acuzaţiile formulate de către preşedintele ucrainean Petro Poroşenko cu privire la prezenţa a 11.000 de militari ruşi în Ucraina "nu creează o atmosferă pozitivă" în situaţia actuală, a apreciat joi Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului, relatează Tass în pagina electronică.

"Nu consider că este necesar să repet că asemenea acuzaţii nefondate, fără nicio precizare ori probă, pentru a mă exprima eufemistic, nu contribuie cu nimic pozitiv aici", a declarat Peskov.

Acuzaţii la adresa Rusiei au fost aduse şi de către ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin. "Sunt sigur că Rusia va continua cursa sa strategică de a slăbi Ucraina şi de a destabiliza (situaţia) în interiorul ţării", a declarat el la încheierea Consiliului NATO-Ucraina, miercuri, în Antalia, Turcia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici