Piraţii ameninţă cu uciderea echipajului navei la bordul căreia sunt cinci români

Piraţii somalezi care deţin controlul asupra navei italiene Buccaneer, capturată la 11 aprilie, le-au oferit autorităţilor un ultimatum de 72 de ore pentru începerea negocierilor concrete, avertizând că în caz contrar îi vor ucide pe cei 16 marinari aflaţi la bord, între care cinci români.

12 afișări
Imaginea articolului Piraţii ameninţă cu uciderea echipajului navei la bordul căreia sunt cinci români

Piraţii ameninţă cu uciderea echipajului navei la bordul căreia sunt cinci români (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Il Giornale, informaţia a fost dezvăluită de rudele a doi dintre ostatici. Cei doi marinari italieni, Vincenzo Montella şi Giovanni Vollaro, au reuşit să ia legătura cu famiiile joi seara.

Remorcherul italian Buccaneer, având la bord zece italieni, cinci români şi un croat, a fost capturat de piraţi pe 11 aprilie, în Golful Aden. În prezent nava italiană este ancorată în largul satului Lasqorey, la 110 kilometri vest de portul Bosasso, capitala economică a regiunii Puntland.

Rudele marinarilor susţin că cei doi ostatici le-au spus că piraţii ameninţă că îi vor ucide după 72 de ore dacă autorităţile nu vor iniţia negocierile concrete în vederea eliberării navei.

"Cerem un interes maxim din partea Guvernului. Premierul Silvio Berlusconi trebuie să facă tot ce se poate pentru eliberarea ostaticilor din mâinile somalezilor", spun rudele marinarilor.

Zilele trecute, ministrul italian de Externe, Franco Frattini, a dezminţit că nava Buccaneer ar fi transportat deşeuri toxice, cerându-le autorităţilor somaleze clarificarea situaţiei remorcherului.

Guvernul din regiunea semiautonomă Puntland susţine că nava a fost capturată de miliţiile locale pentru că transporta deşeuri toxice pe care urma să le arunce în apele somaleze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici