Piraţii cer o răscumpărare-record pentru eliberarea navei Asian Glory, cu doi români la bord

Piraţii somalezi care au capturat nava Asian Glory, având la bord şi doi români, ar fi cerut o răscumpărare-record de 15 milioane de dolari pentru eliberarea ei, au declarat surse din serviciile ucrainene de informaţii, citate de Bulgarian News Agency, relatează, miercuri, site-ul Novinite.com

32 afișări
Imaginea articolului Piraţii cer o răscumpărare-record pentru eliberarea navei Asian Glory, cu doi români la bord

Piraţii cer o răscumpărare-record pentru eliberarea navei Asian Glory, cu doi români la bord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit surselor citate, trei milioane de dolari au fost cerute de piraţi în schimbul eliberării celeilalte nave capturate, St. James Park, la bordul căreia se află de asemenea şi doi români.

Nava Asian Glory, care transporta autoturisme din Singapore spre Jeddah (Arabia Saudită), a fost capturată la 1 ianuarie, la 600 de mile marine (1.000 de kilometri) de coasta Somaliei. Nava are un echipaj format din 25 de persoane - opt bulgari, zece ucraineni, cinci indieni şi doi români.

La 29 decembrie, piraţii somalezi au deturnat în Golful Aden nava-cisternă St. James Park, sub pavilion britanic, la bordul căreia se află marinari din Bulgaria, Rusia, Turcia, Polonia, Ucraina, Georgia, România, India şi Filipine.

Zodiac Maritime Agencies, compania armatoare a ambelor nave, a declarat că nu există nici o legătură între cele două deturnări. Deşi locaţia navelor capturate este cunoscută, ele fiind ancorate în largul coastei somaleze, experţii afirmă că ar fi imposibilă eliberarea ostaticilor, fără pierderi umane grave.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici