Planul lui Netanyahu: Israelul să păstreze controlul asupra zonelor palestiniene

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a prezentat primul său plan pentru Fâşia Gaza care ar urma după încheierea războiului cu Hamas, afirmând că Israelul va păstra controlul de securitate asupra zonelor palestiniene şi va face ca reconstrucţia să depindă de demilitarizare, notează Reuters.

195 afișări
Imaginea articolului Planul lui Netanyahu: Israelul să păstreze controlul asupra zonelor palestiniene

Planul lui Netanyahu: Israelul să păstreze controlul asupra zonelor palestiniene

Planul subliniază opoziţia lui Netanyahu faţă de crearea unui stat palestinian, pe care îl consideră o ameninţare la adresa securităţii, fără a exclude însă în mod explicit crearea unui astfel de stat la un moment dat.

Planul lui Netanyahu propune ca Israelul să menţină controlul de securitate asupra Cisiordaniei şi a Fâşiei Gaza ocupate.

Planul, pe care Netanyahu l-a prezentat joi cabinetului de securitate, vine pe fondul intensificării apelurilor internaţionale de a pune capăt luptelor care au distrus mari porţiuni din Gaza şi de a relansa eforturile de creare a unui stat palestinian alături de Israel, relatează sursa citată.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici