Podolyak descrie acţiunile lui Prigojin drept o "operaţiune antiteroristă"

Consilierul preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a descris acţiunile şefului mercenarilor ruşi Evgheni Prigojin drept o "operaţiune antiteroristă" şi a declarat că "totul este abia la început în Rusia".

886 afișări
Imaginea articolului Podolyak descrie acţiunile lui Prigojin drept o "operaţiune antiteroristă"

Podolyak descrie acţiunile lui Prigojin drept o "operaţiune antiteroristă"

"Fractura dintre elite este prea evidentă. A fi de acord şi a pretinde că totul este rezolvat nu va funcţiona", a declarat sâmbătă pe Twitter Mykhailo Podolyak, citat de Reuters.

„Cineva trebuie neapărat să piardă: fie Prigojin ... fie colectivul "anti-Prigojin". Totul este abia la început în Rusia”, susţine Podolyak.

Rostov-pe-Don, unde au intrat forţele Wagner şi unde au apărut imagini cu bărbaţi înarmaţi în uniforme care ocolesc sediul poliţiei din oraş, este cel mai mare oraş din sudul Rusiei şi este capitala regiunii Rostov, care se învecinează cu părţi din estul Ucrainei.

Cu o populaţie de aproximativ 1 milion de locuitori, oraşul este un port fluvial important şi este situat la aproximativ 100 km de Ucraina şi la 1.046 km sud-vest de Moscova.

Este centrul districtului federal de sud al Rusiei şi unde îşi are sediul districtul militar de sud al Rusiei, notează The Guardian.

În Novocherkassk, la aproximativ 24 km nord-est de centrul regional al oraşului, se află cartierul general al Armatei Combinate a 8-a de Gardă. Acesta a fost unul dintre centrele consolidării militare a lui Putin în perioada premergătoare invaziei din Ucraina de anul trecut.

Luna trecută, Rusia a anunţat că un tribunal din oraş va judeca cinci bărbaţi străini, inclusiv trei cetăţeni britanici, acuzaţi că au luptat alături de forţele ucrainene împotriva Moscovei.

La începutul acestui an, personalul rus de apărare a început să construiască un sistem de conducte de apă pentru a conecta regiunea Rostov cu regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici