Poliţia din Kosovo anunţă că a prevenit un atac extremist ce viza echipa de fotbal a Israelului

Poliţia din Kosovo a anunţat că a prevenit un atac extremist ce viza echipa naţională de fotbal a Israelului cu ocazia meciului din preliminariile Cupei Mondiale ce a avut loc la finalul săptămânii trecute, în oraşul albanez Elbasan, scrie The Associated Press.

361 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Kosovo anunţă că a prevenit un atac extremist ce viza echipa de fotbal a Israelului

Poliţia din Kosovo anunţă că a prevenit un atac extremist ce viza echipa de fotbal a Israelului

Locul de desfăşurare a meciului a fost schimbat din motive de securitate, în urma informaţiilor că o grupare teroristă din Albania, Kosovo şi Macedonia ar fi plănuit să comită un atentat. Iniţial, meciul era programat să se joace pe stadionul din Shkoder, în apropiere de frontiera Albaniei cu Macedonia.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei, au fost arestate 18 persoane în Kosovo şi alte şase în Albania şi Macedonia. Se mai afirmă că dovezile indică faptul că suspecţii pregăteau un "atac terorist" ce viza echipa israeliană şi fanii acesteia. Poliţia din Kosovo a anunţat că în locuinţele suspecţilor a descoperit materiale explozive, arme şi echipamente electronice, inclusiv "materiale religioase şi literatură scrisă de autori cunoscuţi pentru vederile extremiste".

Grupul, care era coordonat de doi albanezi ce sunt membri ai reţelei teroriste Stat Islamic, avea "ţinte clare despre cine şi când ar trebui atacat", a mai comunicat Poliţia.

Autorităţile din Albania şi Kosovo au anunţat că în ultimul an nu au mai fost înregistrate cazuri de cetăţeni din cele două state care să se alăture reţelei teroriste în Irak şi Siria, însă zeci dintre aceştia sunt în continuare activi în cadrul organizaţiei

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici