Poliţia finlandeză a reţinut doi irakieni suspectaţi de terorism

Poliţia finlandeză a reţinut joi doi irakieni suspectaţi că au împuşcat 11 deţinuţi neînarmaţi în Irak, în iunie 2014, crime care au fost filmate de gruparea Stat Islamic şi postate pe Internet, relatează Reuters în pagina online.

1073 afișări
Imaginea articolului Poliţia finlandeză a reţinut doi irakieni suspectaţi de terorism

Poliţia finlandeză a reţinut doi irakieni suspectaţi de terorism (Imagine Shutterstock)

Bărbaţii, amândoi cu vârste de 23 de ani, au intrat în Finlanda în septembrie şi sunt suspectaţi că fac parte din gruparea teroristă Stat Islamic, a informat Biroul Naţional de Investigaţii (NBI) într-un comunicat.

Potrivit postului de televiziune MTV3, cel puţin unul dintre cei doi irakieni este solicitant de azil. NBI nu a putut fi contactat imediat pentru a confirma sau infirma această informaţie.

Luna trecută, Finlanda a ridicat nivelul alertei de securitate de la "foarte scăzut" la "scăzut", afirmând că pericolul a sporit din cauza creşterii semnificative a numărului de solicitanţi de azil.

Până în prezent, 32.000 de solicitanţi de azil au sosit în Finlanda anul acesta, în special din Irak şi Somalia.

Serviciul finlandez de informaţii secrete a anunţat în noiembrie că monitorizează aproximativ 300 de persoane pentru posibile conexiuni cu grupări militante islamiste.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici