Poliţia interzice o manifestaţie prevăzută pentru sâmbătă în faţa Marii Moschei din Paris

O manifestaţie prevăzută pentru sâmbătă în faţa Marii Moschei din Paris împotriva filmului islamofob "Innocence of Muslims" ("Inocenţa musulmanilor") a fost interzisă de către prefectura poliţiei din Paris.

116 afișări
Imaginea articolului Poliţia interzice o manifestaţie prevăzută pentru sâmbătă în faţa Marii Moschei din Paris

Poliţia interzice o manifestaţie prevăzută pentru sămbătă în faţa Marii Moschei din Paris (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

O persoană particulară a depus la prefectură o cerere de manifestaţie pentru sâmbătă în faţa Marii Moschei din Paris, potrivit unei surse religioase. Prefectul de poliţie a semnat un ordin de interzicere a acestei manifestaţii.

"Dacă organizatorul menţine manifestaţia", el "riscă şase luni de detenţie şi 700 de euro amendă", a adăugat sursa, care nu a precizat calitatea organizatorului manifestaţiei pariziene.

Premierul francez Jean-Marc Ayrault a anunţat miercuri că manifestaţiile împotriva filmului american antiislam vor fi interzise. "Nu există motiv să permitem conflicte ce nu privesc Franţa", a spus el.

"Sunt grupuri minoritare care vor să exploateze situaţia, republica nu-i va lăsa să o facă", a insistat Ayrault.

Apeluri pentru a manifesta sâmbătă, la Paris şi în mai multe oraşe mari din Franţa, circulă pe reţele sociale.

Între 200 şi 250 de persoane, dintre care aproximativ 150 au fost reţinute, au participat sâmbăta trecută la o manifestaţie neautorizată în apropierea ambasadei Statelor Unite la Paris împotriva filmului american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici