Poliţia olandeză a folosit tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe activiştii de mediu care blocaseră o autostradă. 2.400 de oameni, reţinuţi

Poliţia olandeză a folosit sâmbătă tunuri cu apă pentru a dispersa mii de activişti pentru climă care protestau sâmbătă pe o autostradă pentru a cere încetarea subvenţiilor guvernamentale pentru industria combustibililor fosili.

397 afișări
Imaginea articolului Poliţia olandeză a folosit tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe activiştii de mediu care blocaseră o autostradă. 2.400 de oameni, reţinuţi

Poliţia olandeză a folosit tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe activiştii de mediu care blocaseră o autostradă. 2.400 de oameni, reţinuţi

Peste 10.000 de persoane au mărşăluit de-a lungul autostrăzii A12 spre Haga, ignorând avertismentele autorităţilor de a nu bloca principala arteră de trafic spre sediul guvernului olandez.
 
Poliţia a precizat într-un comunicat că a reţinut 2.400 de protestatari, inclusiv minori. Nu au existat răniţi.
 
Extinction Rebellion, care a organizat evenimentul, a declarat că va continua să organizeze proteste până când guvernul olandez va înceta să mai folosească fonduri publice pentru a subvenţiona industria petrolului şi a gazelor, relatează Reuters.
 
"Mările se ridică şi noi la fel", a scandat mulţimea, care includea copii şi persoane în vârstă.
 
Săptămâna trecută, un raport a prezentat în detaliu 37,5 miliarde de euro în subvenţii în Olanda, în special în industria navală, ceea ce a determinat apeluri pentru oprirea rapidă a acestei practici.
 
Protestatarii - de la Extinction Rebellion, Greenpeace şi alte organizaţii - au spart o barieră a poliţiei şi s-au aşezat pe un drum principal.
 
Ei au ameninţat că vor rămâne până când subvenţiile vor fi ridicate şi că vor reveni în fiecare zi dacă poliţia îi va îndepărta. "Acest lucru este mult mai mare decât oricare dintre noi. Aceasta priveşte întreaga lume", a declarat activista Yolanda de Jager.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici