Politicienii şi cetăţenii germani, fascinaţi de Barack Obama

Cercurile politice din Germania, atât liberale, cât şi conservatoare, sunt fascinate de prestaţia senatorului Barack Obama, despre care consideră că îmbină caracterul lui J.F. Kennedy şi al lui Martin Luther King, relatează Der Spiegel.

53 afișări
Imaginea articolului Politicienii şi cetăţenii germani, fascinaţi de Barack Obama

Politicienii şi cetăţenii germani, fascinaţi de Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a sperat să îl întâlnească în persoană în cursul ultimei sale vizite în Statele Unite, dar a fost nevoit să se mulţumească cu o simplă convorbire telefonică din cauza programului încărcat al senatorului democrat.

Membrii din anturajul lui Steinmeier au declarat că Obama, candidat la învestitura democrată în cursa pentru Casa Albă, a presărat convorbirea, care a durat circa 15 minute, cu întrebări legate de punctul de vedere al Berlinului cu privire la situaţia din Rusia, Iran şi Afganistan. Senatorul a promis la final că va efecuta o vizită în Germania cât mai curând posibil, potrivit surselor citate.

Steinmeier s-a declarat impresionat de discuţia avută cu candidatul democrat care i-a lăsat impresia că este pregătit să modifice fundamental cursul politicii externe americane, scrie Der Spiegel.

La rândul său, Norbert Roettgen, liderul grupului creştin-democrat din Parlamentul german, îl consideră pe Obama drept mesagerul unui nou val politic care ar putea, de asemenea, reprezenta un model pentru Germania.

"Germania este Obamaland (ţara lui Obama)", a declarat Karsten Voigt, coordonatorul guvernamental pentru relaţii transatlantice, subliniind că germanii văd în senatorul american "un fel de amestesc între John F. Kennedy şi Martin Luther King Jr.". Obama este perceput în Germania ca un iubitor de pace şi un politician cooperant, calităţi apreciate de germani la un lider străin, subliniază publicaţia citată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici