Politico.com: Mark Zuckerberg îşi construieşte un profil politic

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg l-a angajat pe Joel Benenson, fost consiler al lui Barack Obama şi strateg al campaniei prezidenţiale a candidatului democrat Hillary Clinton, pe un post de consultant, precizează site-ul Politico.com.

1049 afișări
Imaginea articolului Politico.com: Mark Zuckerberg îşi construieşte un profil politic

Mark Zuckerberg îşi construieşte un profil politic- Politico.com

Benenson Strategy Group, compania lui Joel Benenson, va efectua cercetări de piaţă pentru Iniţiativa Chan-Zuckerberg, organizaţie cu caracter filantropic. Joel Benenson nu este primul consultant politic cooptat de către Mark Zuckerberg.

În ultimul timp, în presa de peste ocean au apărut mai multe speculaţii legate de intenţiile lui Zuckerberg de a intra în politică, alimentate de faptul că fondatorul Facebook a început să adune mai mulţi oameni care au un trecut bogat în privinţa câştigării alegerilor.

În luna ianuarie a acestui an, Zuckerberg a angajat un alt personaj cu experienţă în consilierea politică. Este vorba de David Plouffe, fostul manager de campanie al lui Barack Obama. Ken Mehlman, care a condus campania prezidenţială din 2004 a lui George W. Bush, a fost şi el angajat de Zuckerberg, iar la începutul anului şi Amy Dudley, fostă consilieră pe probleme comunicare a unui senator democrat, a fost cooptată de fondatorul Facebook.

Chiar dacă a precizat că deocamdată nu urmăreşte să candideze pentru vreo funcţie publică, numele lui Zuckerberg este des speculat în presa americană în ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale din 2020.

Luna trecută, rezultatele unui sondaj efectuat în Statele Unite scot în evidenţă că că 40% dintre americani l-ar susţine pe Mark Zuckerberg într-o eventuală candidatură la preşedinţie împotriva lui Donald Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici