Pentagonul a anunţat că SUA şi Coreea de Sud revizuiesc instrucţiunile bilaterale privind rachetele balistice

Pentagonul a anunţat, luni, că revizuieşte instrucţiunile bilaterale privind rachetele balistice cu autorităţile din Coreea de Sud, situaţie care i-ar permite Seulului să aibă rachete mai puternice în contextul ameninţărilor din Coreea de Nord, relatează site-ul agenţiei Reuters.

3151 afișări
Imaginea articolului Pentagonul a anunţat că SUA şi Coreea de Sud revizuiesc instrucţiunile bilaterale privind rachetele balistice

Pentagonul a anunţat că SUA şi Coreea de Sud revizuiesc instrucţiunile bilaterale privind rachetele balistice

"În prezent, există o limită privind mărimea focoaselor şi a rachetelor pe care Coreea de Sud le poate avea... şi da, este un subiect care se află acum în discuţie activă. Vă pot spune că suntem dispuşi să facem orice pentru a susţine capacităţile de apărare ale Coreei de Sud. Cu siguranţă am experimentat schimbări şi adaptări privind alianţa noastră de multe ori în trecut", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis.

În conformitate cu orientările actuale, modificate ultima dată în 2012, Coreea de Sud poate dezvolta rachete până la o rază de 800 de kilometri, cu o sarcină utilă maximă de 500 de kilograme.

Pentagonul a precizat că a primit cererea de revizuire a instrucţiunilor din Coreea de Sud, iar armata americană a colaborat cu Departamentul de Stat al SUA pentru a decide cea mai bună alegere.

Consiliul de Securitate al ONU a votat, sâmbătă, în unainimitate noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, prin care exporturile nord-coreene vor fi profund afectate. Rezoluţia, care a fost redactată de SUA şi negociată cu aliatul tradiţional al Coreei de Nord, China, vizează să crească presiunea economică asupra Phenianului pentru a determina oficialii nord-coreeni să oprească dezvoltarea programului nuclear.

Preşedintele american Donald Trump crede că noile sancţiuni împotriva Coreei de Nord vor produce un impact major şi vor spori presiunea asupra regimului stalinist de la Phenian. În replică, nord-coreenii au avertizat că vor lua orice măsură pentru a proteja suveranitatea ţării.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici