Viceministrul rus de Externe: Ne îndoim că Uniunea Europeană este capabilă să implementeze o politică independentă asupra Rusiei

Rusia nu crede că Uniunea Europeană a pus în aplicare o politică independentă în privinţa Moscovei, a declarat luni viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, relatează site-ul agenţiei Tass.

802 afișări
Imaginea articolului Viceministrul rus de Externe: Ne îndoim că Uniunea Europeană este capabilă să implementeze o politică independentă asupra Rusiei

Serghei Riabkov: Ne îndoim că UE este capabilă să implementeze o politică independentă asupra Rusiei

"Nu cred că Uniunea Europeană este un jucător independent, în special în ceea ce priveşte Rusia. Din nefericire, în ultimii ani au făcut multe greşeli şi au creat condiţii nefavorabile pentru relaţiile cu Rusia, încât le va fi dificil să renunţe la toate în viitor. Lobby-ul de afaceri şi interesele economice au reprezentat un factor. Cu toate acestea, nu aş exagera asupra importanţei acestor aspecte în noua situaţie", a spus Riabkov.

Diplomatul rus a oferit ca exemplu o situaţie din 1996 în care Blocul comunitar şi-a protejat companiile de la implementarea unor sancţiuni americane asupra comerţului cu statul Cuba.

"În trecut, când UE a adoptat o poziţie fermă faţă de Legea Helms-Burton (lege americană din 1996 care a impus sancţiuni asupra societăţilor străine care au avut schimburi comerciale cu Cuba), s-au găsit nişte instrumente juridice pe care UE le folosea pentru a-şi proteja companiile de la aplicarea externă a sancţiunilor SUA. Nu ştiu dacă mai este posibil acest lucru acum - auzim unele declaraţii care reflectă părerea unei părţi semnificative a cetăţenilor UE, în special cei care sunt interesaţi de relaţii normale cu Rusia, inclusiv legături economice. Dar aceste afirmaţii trebuie să fie urmate de acţiuni", a spus Serghei Riabkov.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici