Procurorii cer 12 ani de închisoare pentru Lee Jae-Yong, moştenitorul grupului Samsung, în scandalul care a dus la demiterea preşedintelui Coreei de Sud

Procurorii din Coreea de Sud au cerut luni o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru Lee Jae-Yong, vicepreşedintele Samsung Electronics, implicat într-un amplu scandal de corupţie care a dus la demiterea preşedintelui sud-coreean în martie 2017, informează site-ul postului France 24.

2217 afișări
Imaginea articolului Procurorii cer 12 ani de închisoare pentru Lee Jae-Yong, moştenitorul grupului Samsung, în scandalul care a dus la demiterea preşedintelui Coreei de Sud

Procurorii cer 12 ani de închisoare pentru Lee Jae-Yong, moştenitorul grupului Samsung, în scandalul care a dus la demiterea preşedintelui Coreei de Sud

Lee şi alţi patru oficiali ai companiei Samsung sunt acuzaţi că ar fi donat sume mari de bani unei apropiate a preşedintelui Coreei de Sud în schimbul unor favoruri şi al sprijinului guvernamental pentru un acord de fuziune între două subsidiare ale companiei.

Procurorii cer 12 ani de închisoare pentru Lee, care este acuzat şi de spălare de bani şi ascundere de active în străinătate, zece ani pentru trei alţi trei inculpaţi şi şapte ani pentru ultimul acuzat.

Pe de altă parte, Lee a susţinut săptămâna trecută că nu a avut niciun rol în luarea deciziilor în cadrul grupului Samsung şi "în mare parte a ascultat ceilalţi directori".

Avocaţii săi au declarat că acuzaţiile sunt nefondate, iar inculpaţii nu au cerut niciodată ceva în schimbul banilor donaţi.

Verdictul ar urma să fie anunţat în cursul acestei luni.

Lee Jae-Yong, în vârstă de 49 de ani, a preluat conducerea Samsung după ce tatăl său a fost forţat să se retragă în urma unui atac de cord suferit în anul 2014.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici