Poliţişti români, în patrulare la Viena împotriva cerşetorilor agresivi

Poliţia din Viena a lansat două iniţiative majore, una împotriva hoţilor şi alta împotriva cerşetorilor agresivi, la aceasta din urmă participând şi poliţişti români, din cauza intensificării activităţii infracţionale în preajma sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou.

211 afișări
Imaginea articolului Poliţişti români, în patrulare la Viena împotriva cerşetorilor agresivi

Poliţişti români, în patrulare la Viena împotriva cerşetorilor agresivi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O echipă formată din aproximativ 140 de ofiţeri participă la patrule speciale şi au instituit puncte de control pe unele drumuri importante pentru a verifica vehiculele suspecte. Poliţia intervievează şoferii şi pasagerii şi caută semnele unei activităţi criminale, în special şoferi aflaţi sub influenţa alcoolului sau drogurilor, urmărind, de asemenea, eventuale automobile furate, relatează site-ul TheLocal.at.

Pieţele de Crăciun sunt foarte populare în Viena, dar nu numai pentru localnici şi turişti, ci şi pentru cerşetori, dintre care unii au devenit foarte agresivi.

"Persoanele din pieţe şi de pe străzile comerciale nu numai că se simt deranjate, dar multora le este teamă", a declarat şeful unui grup poliţienesc pentru măsuri de urgenţă Walter Hillerer.

O echipă specială de poliţie a fost înfiinţată pentru a patrula în pieţe, centre comerciale şi staţii de metrou începând de luni, în căutarea cerşetorilor şi răspunzând plângerilor din partea publicului.

Devreme ce mulţi cerşetori vin din România, fiecare echipă este însoţită de un membru al poliţiei române, care poate discuta cu ei.

Mulţi cerşetori sunt cunoscuţi de poliţie, iar unii au primit amenzi în valoare totală de peste 4.000 de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici