Polonia arestează doi ruşi sub acuzaţia de răspândire a propagandei pentru Grupul Wagner

Autorităţile poloneze au arestat doi ruşi care distribuiau materiale de propagandă despre grupul de mercenari Wagner în Varşovia şi Cracovia, a declarat luni ministrul de Interne Mariusz Kamiński.

332 afișări
Imaginea articolului Polonia arestează doi ruşi sub acuzaţia de răspândire a propagandei pentru Grupul Wagner

Agenţia de Securitate Internă a Poloniei (ABW), în colaborare cu poliţia, i-a identificat pe cei doi ruşi, iar ambii se află acum în arest şi se confruntă cu acuzaţii de spionaj, a declarat ministrul de Interne într-o postare pe reţelele de socializare.

Arestările au avut loc după ce pe străzile din Cracovia ar fi apărut afişe cu logo-ul Grupului Wagner, cu un cod QR care ducea la o pagină de recrutare pentru grupul paramilitar finanţat de Kremlin.

Cei doi, identificaţi doar ca Alexei T. şi Andrei G., urmau să primească echivalentul a aproximativ 5.000 de dolari pentru munca lor, a precizat agenţia, informează The Associated Press.

"Suntem aici", spunea afişul, adăugând: "Alăturaţi-vă nouă".

Consilierul local din Cracovia, Łukasz Wantuch, a publicat pe Facebook o fotografie cu un afiş, calificându-l drept o "provocare" şi adăugând că acest lucru nu se întâmplă numai în Cracovia.

La începutul acestei luni, premierul Mateusz Morawiecki a avertizat că Grupul Wagner ar putea desfăşura "acţiuni de sabotaj" în Polonia şi a declarat că ameninţarea nu trebuie subestimată.

Unele trupe Wagner s-au mutat în Belarus din Rusia în cadrul unui acord pentru a pune capăt rebeliunii de 24 de ore a grupului împotriva Moscovei, condusă de Evgheni Prigojin, în luna iunie. Mişcarea a stârnit îngrijorare la Varşovia şi a făcut ca Polonia să transfere parte din unităţile militare în estul ţării, mai aproape de graniţa cu Belarus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici