Polonia respinge o declaraţie comună a UE privind migraţia la summitul de la Granada

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a declarat vineri că administraţia de la Varşovia a respins o declaraţie comună privind migraţia la încheierea summitului informal al Uniunii Europene de la Granada.

516 afișări
Imaginea articolului Polonia respinge o declaraţie comună a UE privind migraţia la summitul de la Granada

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

În schimb, declaraţia comună ar urma să abordeze doar celălalt subiect de pe ordinea de zi, extinderea blocului.

"În calitate de politician responsabil, resping întregul paragraf al concluziilor summitului privind migraţia", a scris Morawiecki pe X, fostă Twitter.

Un oficial UE a declarat că preşedintele Consiliului European, Charles Michel, va face o declaraţie separată privind migraţia, conform Reuters.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat mai devreme că, deşi Polonia şi Ungaria şi-au exprimat dezacordul faţă de politica UE privind migraţia, acest lucru nu înseamnă neapărat că orice acord final în această privinţă va fi blocat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici