Polonia va construi un zid pe un segment al frontierei cu Belarus

Polonia va iniţia, în decembrie, lucrările pentru construcţia unui zid pe un segment al frontierei cu Belarus, în contextul actualei crize a imigraţiei, informează cotidianul Le Figaro.

981 afișări
Imaginea articolului Polonia va construi un zid pe un segment al frontierei cu Belarus

Sursa foto: profimedia

"Această construcţie este o investiţie absolut strategică şi prioritară pentru securitatea naţiunii şi a cetăţenilor", a declarat luni ministrul polonez de Interne, Mariusz Kaminski.

Zidul va avea lungimea de 180 de kilometri şi va costa aproximativ 353 de milioane de euro. Polonia are frontieră cu Belarus pe o distanţă de aproape 400 de kilometri. Lucrările ar urma să fie finalizate în primul semestru din 2022.

Polonia a decretat starea de urgenţă la frontiera cu Belarus, mobilizând militari şi instalând un gard de sârmă ghimpată, din cauza afluxului de imigranţi extracomunitari care încearcă să ajungă în Uniunea Europeană.

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a acuzat regimul din Belarus, condus de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, de practicarea "terorismului de stat" prin transferul a mii de imigranţi clandestini la frontierele Uniunii Europene. "Este clar că în acest caz ne confruntăm cu o manifestare a terorismului de stat", a declarat Mateusz Morawiecki săptămâna trecută. "Este vorba de o răzbunare discretă" a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko din cauza susţinerii acordate de Polonia opoziţiei belaruse, a subliniat Mateusz Morawiecki.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici