Consiliul de Securitate ONU ar putea organiza o reuniune pe tema crizei dintre Belarus şi Polonia

Franţa, Estonia şi Irlanda au cerut, miercuri după-amiază, organizarea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pe tema crizei de la frontiera dintre Belarus şi Polonia, unde sunt mii de imigranţi clandestini care vor să ajungă în spaţiul Uniunii Europene.

24 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate ONU ar putea organiza o reuniune pe tema crizei dintre Belarus şi Polonia

Consiliul de Securitate ONU ar putea organiza o reuniune pe tema crizei dintre Belarus şi Polonia

Potrivit unor diplomaţi citaţi de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro, Consiliul de Securitate ONU ar urma să organizeze joi după-amiază o reuniune de urgenţă pe tema crizei.

"Secretarul general ONU, Antonio Guterres, urmăreşte cu îngrijorare situaţia de la frontiera dintre Belarus şi Polonia şi reiterează importanţa garantării că problemele privind imigraţia şi refugiaţii sunt gestionate în conformitate cu principiile umanitare şi cu legislaţia internaţională. Situaţiile de acest fel nu trebuie utilizate în scopuri politice şi nu trebuie să devină o sursă de tensiuni între state", a declarat miercuri Stephane Dujarric, un purtător de cuvânt al ONU.

Alianţa Nord-Atlantică a exprimat preocupare privind afluxul de imigranţi de la frontiera Belarusului cu Polonia şi a cerut Administraţiei de la Minsk să respecte legislaţia internaţională, denunţând utilizarea tacticilor "hibride" în conflictul cu Uniunea Europeană. Liderii de la Bruxelles acuză regimul Aleksandr Lukaşenko de facilitarea tranzitului imigranţilor clandestini spre spaţiul comunitar ca ripostă la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană din cauza acţiunilor de reprimare împotriva opoziţiei belaruse.

Michelle Bachelet, Înaltul comisar ONU pentru Drepturile Omului, a îndemnat autorităţile din Belarus şi Polonia să le ofere imediat asistenţă umanitară imigranţilor. "Eu sunt consternată că un număr mare de imigranţi şi refugiaţi continuă să fie lăsaţi într-o situaţie disperată, în temperaturi aproape de îngheţ, la frontiera dintre Belarus şi Polonia. Îndemn statele implicate să ia imediat măsuri pentru rezolvarea acestei situaţii intolerabile, în conformitate cu obligaţiile pe care le au în virtutea reglementărilor internaţionale în materie de drepturile omului şi ale refugiaţilor", a afirmat Michelle Bachelet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici