Polonia vinde Ucrainei 60 de obuziere. Contract de 653 de milioane de euro

Polonia va vinde Ucrainei alte 60 de obuziere autopropulsate Krab de calibrul 155 mm, relatează site-ul de ştiri polonez Dzennik, preluat de agenţia Ukrinform.

1672 afișări
Imaginea articolului Polonia vinde Ucrainei 60 de obuziere. Contract de 653 de milioane de euro

Polonia vinde Ucrainei 60 de obuziere. Contract de 653 de milioane de euro

Contractul, în valoare de 3 miliarde de zloţi (puţin peste 653 de milioane de euro), reprezintă cea mai mare comandă de exporturi de arme primită vreodată din Polonia, în ultimii 20 de ani.

Obuzierele vor fi produse la uzina Huta Stalowa Wola, care face parte din Grupul de armament polonez.

În prezent, capacitatea de producţie a fabricii este de 20-30 de bucăţi pe an. Obuzierele vor fi livrate în următoarele luni.

Până la sfârşitul lunii mai, Polonia a furnizat deja Ucrainei 18 obuziere autopropulsate Krab.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici