Popularitatea lui Biden este în scădere, pe fondul deteriorării situaţiei economice

Rata de aprobare a politicilor preşedintelui Joseph Biden este în scădere, ajungând din nou la nivelul de 40%, ceea ce ar putea indica probleme şi pentru Partidul Democrat, care luptă să menţină majoritatea în Congresul american după scrutinul legislativ din noiembrie.

743 afișări
Imaginea articolului Popularitatea lui Biden este în scădere, pe fondul deteriorării situaţiei economice

Popularitatea lui Biden este în scădere, pe fondul deteriorării situaţiei economice

Performanţele preşedintelui Biden, membru al Partidului Democrat, sunt apreciate în octombrie de 40% dintre cetăţenii americani, în scădere de la nivelul de 42%, înregistrat luna trecută, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Gallup, informează publicaţia The Hill.

Popularitatea preşedintelui Biden a fost între 38% şi 44% anul acesta, cel mai scăzut nivel fiind în iulie.

Conform sondajului, 56% dintre cetăţenii americani dezaprobă politicile Administraţiei Biden.

Alegătorii americani continuă să perceapă performanţele preşedintelui Biden mai mult negativ decât favorabil, ceea ce ar putea afecta şi şansele Partidului Democrat de a menţine controlul asupra Camerei Reprezentanţilor şi Senatului după scrutinul parlamentar parţial din noiembrie, notează Institutul Gallup.

Partidul Republican are un avans de 4% în raport cu Partidul Democrat, al preşedintelui Joseph Biden, în preferinţele electorale înaintea scrutinului parlamentar, în contextul deteriorării situaţiei economice. Un sondaj efectuat săptămâna trecută de Colegiul Siena şi de cotidianul The New York Times arăta că 49% dintre alegători preferă să voteze cu politicieni republicani, în timp ce Partidul Democrat are o cotă electorală de 45%. În septembrie, diferenţa în preferinţele electorale era de doar 1% în favoarea Partidului Republican. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici