Popularitatea lui Emmanuel Macron, în cădere liberă. La ce procente s-a ajuns

Popularitatea preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, a ajuns la doar 30%, scăzând cu şapte puncte procentuale doar în luna septembrie, după anunţul legat de reformele legislaţiei din domeniul muncii, potrivit unui sondaj de opinie publicat luni, citat de Politico.eu.

1050 afișări
Imaginea articolului Popularitatea lui Emmanuel Macron, în cădere liberă. La ce procente s-a ajuns

Popularitatea lui Emmanuel Macron, în cădere liberă. La ce procente s-a ajuns

Popularitatea lui Macron se află pe un trend descendent, în ultimele trei luni înregistrând o scădere de aporximativ 30%. Sondajul a fost efectuat de compania YouGov din Franţa la comanda Huffington Post.

Această scădăre a încrederii în preşedintele francez vine în urma anunţului făcut săptămâna trecută de Macron cu privire la reformele legislaţiei din domeniul muncii. Într-un interviu acordat recent revistei Le Point, Emmanuel Macron a precizat că se aşteaptă ca cetăţenii să fie nemulţumiţi şi nerăbdători.

”Când ajungi la putere, nu faci lucrurile în o sută de zile. Altfel am fi prima ţară în care campania prezidenţială ar dura doi ani şi în care stai la putere doar trei luni”, a afirmat Macron.

Şi susţinerea pentru prim-ministrul Édouard Philippe a scăzut, ajungând la 32%, cu 5% procente în minus faţă de aceeaşi perioadă a lunii trecute.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici