Popularitatea lui Michelle Obama ajuns la cel mai scăzut nivel, din ianuarie 2009

Popularitatea Primei Doamne a Statelor Unite, Michelle Obama, a ajuns la cel mai scăzut nivel de când Barack Obama a fost învestit în funcţia de preşedinte, dar cota sa de popularitate rămâne mai mare decât a soţului său, de asemenea în scădere, relatează Los Angeles Times, în ediţia electronică.

22 afișări
Imaginea articolului Popularitatea lui Michelle Obama ajuns la cel mai scăzut nivel, din ianuarie 2009

Popularitatea lui Michelle Obama ajuns la cel mai scăzut nivel, din ianuarie 2009 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu puţin timp înainte de încheierea primului an la Casa Albă, un sondaj al Rasmussen Reports dezvăluie că 55 la sută dintre americani au opinie relativ favorabilă despre Michelle Obama. Aceasta înseamnă o scădere cu şapte puncte procentuale, sau 11 la sută, faţă de sondajul din noiembrie şi reprezintă cel mai scăzut nivel de aprobare a acesteia, de la învestirea soţului său în funcţia de preşedinte, la 20 ianuarie. Rata popularităţii sale este poate mai interesantă decât cea a altor Prime Doamne, deoarece a jucat un rol activ şi uneori controversat în campania de 750 de milioane de dolari a soţului său şi a avut unele sarcini importante în timpul primelor luni ale acestuia în Biroul Oval.

Rata cea mai mare a popularităţii lui Michelle Obama, de când Rasmussen Reports a început să monitoriteze percepţia sa publică, a fost 67 la sută, iar nivelul său anterior cel mai scăzut a fost de 57 la sută. Mai puţin de unu din trei americani (31 la sută) o percep în mod foarte favorabil. Treizeci şi şapte de procente au în prezent opinii nefavorabile despre ea (17 la sută, relativ nefavorabile şi 20 la sută foarte nefavorabile). Nivelurile anterioare de păreri nefavorabile s-au plasat între 35 şi 24 la sută.

Potrivit sondajul lunar Rasmussen, activităţile lui Michelle Obama, în calitatea sa de Primă Doamnă, sunt aprobate de 85 la sută din democraţi, 43 la sută dintre independenţi şi doar 33 la sută dintre republicani. Femeile au păreri favorabile faţă de Michelle Obama într-o măsură mult mai mare decât bărbaţii, iar ele consideră de asemenea că Prima Doamnă este implicată într-o măsură mai mare în deciziile politice ale administraţiei.

Sondajul naţional telefonic a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de posibili alegători, în perioada 20-21 decembrie şi are o marjă de eroare de plus sau minus trei puncte procentuale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici