Poroşenko, Hollande şi Merkel cer "încetarea imediată a focului", anunţă Preşedinţia Ucrainei

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, omologul său francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel au discutat joi seara asupra unor modalităţi de punere în aplicare a acordurilor de la Minsk şi cer "încetarea imediată a focului", a anunţat Biroul de presă al Preşedinţiei Ucrainei.

852 afișări
Imaginea articolului Poroşenko, Hollande şi Merkel cer "încetarea imediată a focului", anunţă Preşedinţia Ucrainei

Poroşenko, Hollande şi Merkel cer "încetarea imediată a focului", anunţă Preşedinţia Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Poroşenko, Merkel şi Hollande au elaborat propuneri comune pentru punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk", a anunţat Preşedinţia ucraineană într-un comunicat publicat vineri dimineaţa.

"Părţile (Ucraina, Franţa şi Germania) susţin soluţionarea paşnică a conflictului din regiunile Doneţk şi Lugansk şi şi-au exprimat speranţa că Rusia este interesată de această (cale)", se arată în comunicat.

Cei trei lideri au cerut "încetarea imediată a focului, retragerea trupelor străine din Ucraina, evacuarea armamentului greu, închiderea frontierelor şi eliberarea tuturor prizonierilor", potrivit Kievului.

De asemenea, Petro Poroşenko a făcut apel către liderii europeni să ajute la eliberarea pilotului militar ucrainean Nadejda Savcenko, deţinută în Rusia.

O întrevedere trilaterală Poroşenko-Hollande-Merkel a avut loc joi seara la Kiev. Cei trei lideri nu au făcut declaraţii oficiale la finalul acesteia.

Înainte de întrevedere, Poroşenko a ţinut să evidenţieze eforturile întreprinse de Hollande şi Merkel "în procesul dezamorsării şi instaurării păcii" şi a apreciat că vizita lor la Kiev "oferă speranţe" pentru "încetarea focului" în estul Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici