Portugalia, paralizată de o grevă generală ca protest faţă de măsurile de austeritate

Portugalia a fost paralizată, joi, de o grevă generală faţă de măsurile de austeritate pe care Guvernul de centru-dreapta s-a angajat să le implementeze în scopul redresării economice.

227 afișări
Imaginea articolului Portugalia, paralizată de o grevă generală ca protest faţă de măsurile de austeritate

Portugalia, paralizată de o grevă generală ca protest faţă de măsurile de austeritate (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Sectorul transporturilor şi zborurile comerciale erau afectate în mod special, deşi greva este şi în serviciile publice - educaţie, sănătate şi justiţie.

"Greva este un sacrificiu pentru binele ţării. Este un cartonaş roşu arătat Guvernului pentru acţiunile care au condus la sărăcirea populaţiei", a declarat Manuel Carvalho da Silva, secretarul general al sindicatului CGTP.

În afară de Lisabona, principalele aeroporturi din Portugalia erau practic paralizate, aproape toate zborurile fiind anulate.

Metroul din Lisabona nu a circulat, iar transportul în comun de suprafaţă era grav afectat. "Există toate indiciile că mobilizarea este mai puternică decât ultima grevă generală din 24 noiembrie 2010", a declarat Joao Proença, un lider al sindicatului UGT.

Aproximativ 30 de manifestaţii au avut loc în întreaga ţară, în special în Lisabona, la iniţiativa sindicatelor şi mişcării "indignaţilor".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici