Gest fără precedent. Regina Elisabeta, forţată să îşi anuleze angajamentele publice, din cauza pandemiei

  • Regina Elisabeta şi-a anulat angajamentele publice
  • Audienţele private rămân singurele întruniri care vor avea loc conform programului
  • Şi prinţul moştenitor Charles a anulat participarea la anumite evenimente
1514 afișări
Imaginea articolului Gest fără precedent. Regina Elisabeta, forţată să îşi anuleze angajamentele publice, din cauza pandemiei

Premieră în Marea Britanie! Regina Elisabeta, forţată să îşi anuleze angajamentele publice, din cauza pandemiei

Într-un gest fără precedent, regina Elisabeta a II-a şi-a anulat angajamentele publice pentru prima dată în cei 68 de ani de domnie, din cauza pandemiei de coronavirus, scrie The Guardian.

Două evenimente publice programate luna aceasta au fost anulate şi altele urmează să fie analizate.

„Ca măsură de precauţie logică şi din motive practice în circumstanţele actuale, se fac modificări în agenda evenimentelor oficiale a reginei pentru următoarele săptămâni. După ce s-a consultat cu personalul medical şi Guvernul, Majestatea sa şi-a reprogramat vizitele în Cheshire şi Camden", se arată în comunicatul emis de Palatul Buckingham, reşedinţa oficială a acesteia.

Purtătorul de cuvânt al reginei a precizat că audienţele private vor avea loc conform programului, dar alte evenimente vor fi revizuite.

Printre evenimentele oficiale a căror desfăşurare este pusă sub semnul întrebării se numără, potrivit analiştilor, aniversarea oficială a reginei, Trooping the Colour, care are loc în luna iunie.

Nu numai regina Elisabeta, în vârstă de 93 de ani, şi-a anulat evenimentele oficiale, ci şi prinţul moştenitor Charles, care, alături de ducesa Camilla, avea programat un turneu oficial în Bosnia şi Herţegovina, Cipru şi Iordania, din 17 până pe 25 martie.

Până vineri, în Marea Britanie au fost raportate 590 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi zece decese.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici