Premierul Australiei recunoaşte că a făcut greşeli în modul în care a tratat dezastrul incendiilor de vegetaţie

Prim-ministrul Australiei Scott Morisson a recunoscut într-un interviu că ar fi putut gestiona mai bine criza incendiilor care a făcut ravagii în ultimele luni, în Australia, relatează BBC.

591 afișări
Imaginea articolului Premierul Australiei recunoaşte că a făcut greşeli în modul în care a tratat dezastrul incendiilor de vegetaţie

Sursa FOTO: Profimedia Images

Prim-ministrul Australiei Scott Morrison, aspru criticat pentru lipsa de implicare în ceea ce priveşte incendiile de vegetaţie şi pentru ignorarea crizei climatice, a recunoscut recent că a greşit în privinţa gestionării situaţiei urgente cu care se confruntă continentul, relatează BBC.

Incendiile din Australia au început în luna septembrie a anului trecut şi până la momentul actual au cauzat moartea a 28 de persoane, au distrus mii de case şi au ars fauna continentului.

Lui Morrison i s-a reproşat că în momentul în care incendiile din Australia atinseseră apogeul, acesta a plecat în vacanţă în Hawaii.

De asemenea, prim-ministrul a fost dur criticat deoarece nu a luat destule măsuri pentru a respecta Acordul Climatic de la Paris, conform căruia Australia trebuie să reducă emisiile de carbon cu cel puţin 26% până în 2030.

Pe întreaga perioadă a incendiilor, premierul şi-a exprimat deschis refuzul de a lua măsuri în ceea ce priveşte activitatea minelor de carbon de pe teritoriul Australiei, care contribuie la degajarea emisiilor de carbon.

Recent, zeci de mii de australieni au protestat pe străzi pentru a presa Guvernul condus de Morrison să renunţe la utilizarea combustibililor fosili.

Peste 123 de incendii continuă să facă ravagii pe teritoriul Australiei, 50 dintre acestea aflându-se sub control. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici