Premierul din Noua Zeelandă îi răspunde Gretei Thunberg, după ce tânăra activistă a sugerat că „ţara nu are ambiţie”

  • Prim-ministrul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a apărat politicile privind schimbările climatice din ţara sa.
  • Programul său va fi susţinut de un fond de 142 milioane de dolari pentru finanţarea înlocuirii cazanelor de cărbune şi pentru a ajuta la achiziţionarea de vehicule electrice sau hibride.
  • Noua Zeelandă a declarat o urgenţă climatică pe 2 decembrie, promiţând că sectorul său public va atinge neutralitatea carbonului până în 2025.
3148 afișări
Imaginea articolului Premierul din Noua Zeelandă îi răspunde Gretei Thunberg, după ce tânăra activistă a sugerat că „ţara nu are ambiţie”

Premierul din Noua Zeelandă îi răspunde Gretei Thunberg, după ce tânăra activistă a sugerat că „ţara nu are ambiţie”

Jacinda Ardern a spus despre comentariile activistei Greta Thunberg că nu fac decât să sugereze că ţara nu are ambiţie, afirmaţie ce se referă doar la o parte dintre obiectivele Noii Zeelande privind schimbările climatice.

Greta Thunberg a postat un mesaj pe Twitter, pe 13 decembrie, prin care spunea că „aşa-numita declaraţie de urgenţă climatică” din Noua Zeelandă, de la începutul lunii, angajând ţara să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2025, nu era „desigur, nimic nou pentru nicio naţiune”.

Ardern a declarat, luni, reporterilor că a i-a mulţumit lui Thunberg pentru contribuţia la dezbaterea privind clima, afirmând că declaraţia de urgenţă acoperă doar o parte dintre obiectivele schimbării climatice din Noua Zeelandă, potrivit Reuters.

„Dacă era suma a tot ceea ce făceam, ar fi fost demn de criticat, în mod clar nu”, a spus Ardern, adăugând că „este un lucru bun că există oameni care continuă să îndemne la ambiţie şi acţiune”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici