Premierul grec anunţă un proiect pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

Experţii din Grecia elaborează un proiect de lege pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex a anunţat miercuri premierul grec Kyriakos Mitsotakis, potrivit Reuters.

302 afișări
Imaginea articolului Premierul grec anunţă un proiect pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

Grecia va publica în curând un proiect de lege care va legaliza căsătoriile între persoane de acelaşi sex în încercarea de a elimina discriminarea bazată pe orientarea sexuală, a explicat Kyriakos Mitsotakis.

Proiectul de lege va permite adopţia copiilor, dar nu şi calitatea de părinte surogat. Totuşi, proiectul ar putea fi contestat chiar de colegi de partid ai premierului, dar şi de o mare parte a populaţiei.

Grecia a implementat o serie de reforme în ultimul deceniu pentru a îmbunătăţi drepturile comunităţii LGBT în ţara în care Biserica Ortodoxă este puternică şi se opune de mult timp egalităţii cuplurilor de acelaşi sex.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici