Premierul israelian are îndoieli în privinţa abuzurilor cibernetice comise de poliţie. Mai mulţi cetăţeni au fost supravegheaţi fără mandat

  • Premierul Israelului, Naftali Bennett are îndoieli în privinţa vinovăţiei poliţiştilor implicaţi în scandalul de spionaj intern
  • Poliţia ar fi monitorizat cu ajutorul softului Pegasus, pe o perioadă îndelungată, mai multe persoane cu funcţii importante şi cetăţeni străini, fără mandat judiciar
  • Bennett aşteaptă concluziile anchetei pentru a se putea pronunţa dacă oamenii legii au acţionat abuziv
245 afișări
Imaginea articolului Premierul israelian are îndoieli în privinţa abuzurilor cibernetice comise de poliţie. Mai mulţi cetăţeni au fost supravegheaţi fără mandat

Sursa foto: Profimedia

În ianuarie 2022, un raport a scos la iveală că poliţia israeliană ar fi folosit ilegal instrumentul de hacking Pegasus pentru a monitoriza atăt cetăţenii israelieni cât şi pe cei străini.

Cei vizaţi au fost spionaţi în absenţa unui mandat judecătoresc. Ţintele oamenilor legii ar fi fost infectate accidental sau intenţionat de software.

Prim-ministrul Naftali Bennett nu crede nimic până când verdictul anchetei va elucida problema.

„Ceea ce a fost publicat în raport este grav. Dar încă nu ştim dacă s-a întâmplat cu adevărat. În curând vom primi un răspuns şi atunci vom avea certitudinea că informaţiile respective sunt autentice”, a declarat Bennett.

Guvernul a intensificat controlul asupra poliţiei şi o anchetă la nivel înalt aflată în desfăşurare va clarifica dacă oamenii legii au procedat abuziv.

Deşi Pegasus este un instrument al cărui scop este de a lupta împotriva criminalilor şi teroriştilor, a fost folosit în mod deliberat de guvernele mai multor naţiuni, atât democratice cât şi autoritate, pentru a spiona critici şi oponenţi politici.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici