Premierul japonez şi Vladimir Putin ar putea avea încă două întrevederi până la sfârşitul anului

Premierul japonez Shinzo Abe plănuieşte să aibă încă două întâlniri cu preşedintele rus Vladimir Putin, până la sfârşitul acestui an, au declarat vineri mai multe surse pentru agenţia Kyodo, citată de site-ul agenţiei Tass.

546 afișări
Imaginea articolului Premierul japonez şi Vladimir Putin ar putea avea încă două întrevederi până la sfârşitul anului

Premierul japonez şi Vladimir Putin ar putea avea încă două întrevederi până la sfârşitul anului

Potrivit surselor citate de Kyodo, liderii celor două state s-ar putea întâlni în timpul Summitului Asiei de Est, care va avea loc în Singapore între 11 şi 15 noiembrie şi pe marginea summitului G20, care va avea loc în Buenos Aires între 30 noiembrie şi 1 decembrie.

Cele două întâlniri se vor concentra pe problema tratatului de pace în contextul propunerii liderului de la Kremlin de a semna documentul fără precondiţii, până la sfârşitul acestui an.

Insulele din Arhipelagul Kurile au fost centrul disputei între Rusia şi Japonia încă de la sfârşitul celui de-al doilea Razboi Mondial, împiedicându-le pe cele două să semneze un tratat de pace.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici