Premierul norvegian le-a oferit un ultimatum partenerilor săi juniori din Guvern

Premierul norvegian Erna Solberg le-a oferit celor trei parteneri juniori din coaliţia sa ultimatum până luni pentru a decide dacă vor să rămână în Guvern, a informat aceasta vineri seară, relatează site-ul agenţiei Reuters.

215 afișări
Imaginea articolului Premierul norvegian le-a oferit un ultimatum partenerilor săi juniori din Guvern

Premierul norvegian le-a oferit un ultimatum partenerilor săi juniori din Guvern

Criza a fost declanşată în urma unui conflict între două dintre cele patru partide din care este alcăuit Guvernul lui Solberg, Partidul Progresului şi Partidul Liberal, în urma unei dezbateri privind investiţiile în transportul public şi drumuri.

"Am prezentat o propunere finală", a declarat Solberg, care a adăugat că costurile suplimentare estimative ajung la aproximativ 2 miliarde de coroane norvegiene.

Partidele care vor să rămână în cabinet trebuie să accepte ultimatumul prezentat de Solberg.

Constituţia norvegiană nu permite organizarea alegerilor anticipate, iar următoarele alegeri parlamentare vor avea loc abia peste doi ani.

 

Taguri:
norvegia,
guvern,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici