Premierul Slovaciei spune că războiul dintre Rusia şi Ucraina este un conflict îngheţat

Noul prim-ministru al Slovaciei, Robert Fico, a declarat vineri că el consideră războiul dintre Ucraina şi Rusia un conflict îngheţat care nu poate fi rezolvat prin trimiterea de arme către forţele armate ucrainene.

474 afișări
Imaginea articolului Premierul Slovaciei spune că războiul dintre Rusia şi Ucraina este un conflict îngheţat

Robert Fico a pus capăt ajutorului militar al ţării sale pentru Ucraina după ce noul guvern de la Bratislava a depus jurământul la 25 octombrie.

După ce s-a întâlnit vineri, la Praga, cu omologul său ceh, Petr Fiala, el a declarat că ar prefera ca Rusia şi Ucraina să se aşeze la o masa negocierilor, relatează AP.

Fico s-a deplasat la Praga pentru prima sa călătorie oficială în străinătate. Liderii celor două ţări care au format odată Cehoslovacia se vizitează reciproc în mod tradiţional după ce sunt aleşi, înainte de a vizita alţi şefi de stat. Cele două ţări au rămas apropiate chiar şi după ce Cehoslovacia s-a divizat în Republica Cehă şi Slovacia în 1993.

Republica Cehă este un susţinător important al Ucrainei şi i-a oferit arme. "Nu există nicio îndoială că avem puncte de vedere diferite cu privire la unele probleme", a declarat Petr Fiala.

Fico a declarat că respectă poziţia Cehiei şi a repetat că Slovacia este pregătită să ofere ajutor umanitar Ucrainei.

El a declarat că nu vede niciun motiv pentru care să se deplaseze la Kiev, dar a anunţat că va discuta la telefon cu omologul său ucrainean, Denis Shmîhal, despre ceea ce are nevoie ţara înainte de iarna care se apropie.

Pe lângă oprirea donaţiilor de arme, Fico se opune, de asemenea, sancţiunilor UE împotriva Rusiei şi vrea să blocheze aderarea Ucrainei la NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici