Premierul Spaniei îl acuză pe preşedintele Cataloniei că încearcă să şantajeze Madridul. Catalanii ar pregăti legea care ar permite secesiunea imediată de Spania în caz că nu e permis referendumul

Premierul Mariano Rajoy l-a acuzat pe preşedintele Cataloniei că încearca să şantajeze Madridul, după ce presa iberică a relatat că liderii catalani pregătesc o lege ce ar permite secesiunea imediată de Spania în cazul în care nu este permisă organizarea unui referendum de independenţă.

513 afișări
Imaginea articolului Premierul Spaniei îl acuză pe preşedintele Cataloniei că încearcă să şantajeze Madridul. Catalanii ar pregăti legea care ar permite secesiunea imediată de Spania în caz că nu e permis referendumul

Premierul Spaniei îl acuză pe preşedintele Cataloniei că încercă să şantajeze Madridul. Catalanii ar pregăti legea care ar permite secesiunea imediată de Spania în caz că nu e permis referendumul

Cotidianul El Pais a relatat că proiectul de lege pregătit de liderii catalani prevede înfiinţarea unui republici, preluarea imediată a controlului asupra sistemului judiciar din regiune şi asupra proprietăţilor deţinute de stat în Catalonia, informează The Associated Press.

Rajoy a declarat, luni, că presupusul plan al preşedintelui catalan Carles Puigdemont este "intolerabil", adăugând că ar reprezenta cel mai serios incident din întreaga sa carieră.

Un parlamentar catalan de rang înalt a negat conţinutul proiectului de lege, spunând că informaţiile prezentate sunt vechi.

Premierul spaniol i-a cerut lui Puigdemont să-şi prezinte propunerile privind secesiunea Cataloniei în faţa Parlamentului şi să răspundă la acuzaţiile de şantaj.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici