Premierul ucrainean: deficitul de energie electrică în Ucraina este de 19%

Deficitul de energie în Ucraina după bombardamentele din această săptămână este de 19%, a anunţat marţi premierul ucrainean, Denys Shmyhal.

192 afișări
Imaginea articolului Premierul ucrainean: deficitul de energie electrică în Ucraina este de 19%

Premierul ucrainean: deficitul de energie electrică în Ucraina este de 19%

Premierul a declarat că specialiştii lucrează şi continuă să restabilească liniile electrice căzute şi instalaţiile distruse în urma loviturilor.

„În ciuda faptului că au fost lovite unele instalaţii de infrastructură energetică, experţii în energie promit să elimine consecinţele bombardamentelor de ieri în zilele următoare. În acelaşi timp, deficitul de capacitate din sistemul energetic va persista. În prezent, acesta reprezintă 19% din consumul preconizat", a declarat Denys Shmyhal, potrivit Sky News.

Premierul a adăugat că 35% din instalaţiile cheie au fost avariate de „atacurile masive ale Rusiei" care vizează Ucraina din octombrie.

„70% dintre ele au fost atacate de două sau de mai multe ori. De exemplu, ieri, inamicul a tras deodată şapte rachete asupra uneia dintre substaţiile din regiunea Odesa", a precizat premierul ucrainean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici