Presă: agenţi ai serviciilor secrete ruse colectează fecalele şi urina preşedintelui Putin

„Operaţiunea” se întâmplă în timpul călătoriilor efectuate de „Ţar” în străinătate, dezvăluie „Paris Match”.

16847 afișări
Imaginea articolului Presă: agenţi ai serviciilor secrete ruse colectează fecalele şi urina preşedintelui Putin

Presă: agenţi ai serviciilor secrete ruse colectează fecalele şi urina preşedintelui Putin

„Urmele” lăsate de preşedinte de-a lungul deplasărilor externe sunt puse în pungi sterile, sigilate şi duse la Moscova. 

Scopul este de a împiedica analizarea lor de către naţiuni străine, cu precădere cele neprietenoase Rusiei.

În acest sens, s-ar fi făcut presiuni asupra personalului ambasadelor ruseşti din diferite ţări, pentru a păstra tăcerea despre subiect. Misterul a ieşit până la urmă la iveală, fiind prezentat de „Paris Match”.

De asemenea, povestea este susţinută şi de reporterii ruşi independenţi de la „The Insider”.

Subiectul nu este de ultimă oră, asta pentru că Vladimir Putin nu mai este primit în marile cancelarii occidentale, fiind chiar interzis în anume ţări.

Ultima ieşire externă a lui Putin înainte de 24 februarie a avut loc în China. În prezent, acceptă doar întrevederi cu prietenul bielorus Alexandr Lukaşenko, dar nu iese niciodată din „vizuină”, avându-l de fiecare dată oaspete pe preşedintele Bielorusiei.

Prima dată s-ar fi întâmplat în Arabia Saudită

Potrivit indiscreţiei ziarului francez, astfel de momente au avut loc cel puţin cu ocazia călătoriilor în Franţa şi Arabia Saudită în 2017 şi în 2019.

Se ştie că sănătatea lui Vladimir Putin este un secret de stat important: atât de mult încât în escorta care îl însoţeşte pe preşedintele rus în străinătate s-ar afla şi o persoană însărcinată să-i „strângă” excrementele corporale într-o valiză şi să le ducă la Moscova.

Potrivit Paris Match, prima dată când s-a auzit despre această „practică” a fost în octombrie 2019, după vizita lui Putin în Arabia Saudită. Potrivit celor aflate din surse indirecte, delicata misiune s-ar fi desfăşurat sub controlul FSB, serviciul de securitate federal rus care se ocupă de securitatea instituţiilor ruseşti.

Un agent, conform celor relatate, ar fi trebuit să „pună excrementele lui Putin într-o geantă specială, pentru a nu rămâne nicio urmă şi să le ducă în Rusia într-o valiză specială”.

Potrivit publicaţiei franceze, această procedură a avut loc şi în timpul vizitei sale în Franţa din 29 mai 2017, ziua în care Emmanuel Macron l-a primit pe omologul său rus la Versailles.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici