Preşedintele Africii de Sud le cere ţărilor bogate să comande mai puţine doze de vaccin

Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa, care prezidează în prezent Uniunea Africană, a declarat că ţările africane doresc accesul la vaccinuri la fel de repede ca alte naţiuni.

486 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Africii de Sud le cere ţărilor bogate să comande mai puţine doze de vaccin

Preşedintele Cyril Ramaphosa a cerut marţi ţărilor bogate să nu mai comande vaccinuri Covid-19, de care nu au nevoie imediat, spunând că lumea trebuie să acţioneze împreună pentru a combate pandemia, potrivit Hindustan Times.

„Avem nevoie ca cei care au acumulat vaccinurile să le cedeze, astfel încât şi alte ţări să poată beneficia de ele", a declarat Ramaphosa într-o întâlnire virtuală a Forumului Economic Mondial.

„Ţările bogate ale lumii au achiziţionat doze mari de vaccinuri ... Unele ţări chiar au achiziţionat de până la patru ori mai mult decât are nevoie populaţia lor ... cu excluderea altor ţări”.

Epidemia de COVID-19 din Africa de Sud este cea mai gravă din Africa, iar continentul în ansamblu se luptă să asigure suficiente vaccinuri pentru a începe programe de inoculare la nivel naţional pentru 1,3 miliarde de oameni.

„Nu suntem toţi în siguranţă dacă unele ţări îşi vaccinează oamenii şi alte ţări nu vaccinează", a spus Ramaphosa. „Cu toţii trebuie să acţionăm împreună în combaterea coronavirusului".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici