Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a scăpat de operaţie: ”Înapoi în acţiune”

  • Preşedintele brazilian Bolsonaro îşi revine, declarând că va reveni în curând la conducerea efectivă a ţării.
  • Şeful statului din America de Sud a suferit complicaţii, după ce în campania din 2018 a fost la un pas de moarte.
  • Brazilia se află în criză sanitară, cu peste 500.000 de morţi din vina COVID-19.
426 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a scăpat de operaţie: ”Înapoi în acţiune”

Jair Bolsonaro, pe patul de spital

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, supus unui tratament în spital pentru intestinul obstrucţionat în atacul din 2018, a declarat vineri că speră să fie „în curând înapoi în acţiune”, în timp ce medicii nu au oferit o dată pentru externare.

Bolsonaro, în vârstă de 66 de ani, se află în spital de miercuri, când a călătorit de la Brasilia la São Paulo pentru un tratament legat de complicaţiile de la evenimentul dramatic petrecut în 2018, când a fost atacat cu un cuţit. Estimările iniţiale indicau că ar putea avea nevoie de o intervenţie chirurgicală de urgenţă. Acum, medicii consideră operaţia puţin probabilă.

Medicii săi au declarat într-o declaraţie, vineri seară, că preşedintele îşi revine într-o manieră satisfăcătoare şi că a început să mănânce din nou fără probleme.

Tot vineri, Bolsonaro a postat pe Twitter o fotografie în care apare mergând de-a lungul unui coridor al spitalului. „Înapoi în acţiune, în curând, dacă Dumnezeu vrea!”, a scris el. „Am făcut multe, dar mai avem multe de făcut pentru Brazilia noastră!”, a completat.

Joi seara, medicii preşedintelui au spus că au scos un cateter gastric din coprul lui Bolsonaro şi că va începe să mănânce din nou vineri.

Bolsonaro s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate în timpul preşedinţiei sale, în principal datorate unor complicaţii pe termen lung, după ce a suferit un intestin perforat când a fost înjunghiat în campania din 2018. El a fost bolnav şi de COVID-19, anul trecut.

Bolsonaro se află într-o poziţie politică slabă, în timp ce senatorii cercetează un scandal de corupţie în legătură cu achiziţionarea de vaccinuri împotriva coronavirusului şi se confruntă cu critici cu privire la modul în care administrează pandemia.

COVID-19 a ucis aproape 540.000 de oameni în Brazilia - al doilea număr de morţi din lume, după Statelor Unite.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici