Preşedintele Chinei a ajuns în Vietnam. Vizita importantă ţine două zile

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a început marţi o vizită de două zile în Vietnam pentru a îmbunătăţi legăturile dintre ţările asiatice. Vizita are loc la trei luni după ce preşedintele SUA, Joe Biden, a călătorit la Hanoi, în condiţiile în care marile puteri îşi dispută influenţa în Asia de sud-est.

626 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Chinei a ajuns în Vietnam. Vizita importantă ţine două zile

Preşedintele Chinei a ajuns în Vietnam. Vizita importantă ţine două zile

Xi a fost întâmpinat la aeroportul din Hanoi de către prim-ministrul Pham Minh Chinh, iar oamenii de pe traseul spre hotel au fluturat steaguri ale ambelor ţări. Este prima vizită a liderului chinez în Vietnam din ultimii şase ani, potrivit Reuters.

În pofida legăturilor foarte strânse pe plan economic, vecinii sunt în dezacord cu privire la graniţele din Marea Chinei de Sud şi au o istorie lungă de conflicte.

„Viitorul Asiei nu este în mâinile nimănui în afară de asiatici", a declarat Xi într-un articol publicat în ziarul partidului comunist vietnamez înainte de vizita sa.

O „comunitate cu un viitor comun" între cele două ţări ar avea o semnificaţie strategică, a adăugat el, potrivit traducerilor în engleză şi vietnameză ale articolului său. În acelaşi timp, el a avertizat faţă de creşterea „hegemonismului" în lume, într-o aparentă referire la SUA.

Vizita lui Xi a fost amânată din cauza unor discuţii îndelungate privind utilizarea sintagmei „destin comun". În timpul celor două zile, părţile vor semna mai multe tratate comerciale. Totuşi, specialiştii cred că îmbunătăţirea legăturilor economice va fi doar simbolică din cauza relaţiilor tensionate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici