Preşedintele Chinei, Xi Jinping, face apel la "reţinere maximă" în Ucraina

Preşedintele chinez Xi Jinping a făcut marţi un apel la "reţinere maximă" în Ucraina şi a declarat că China este "îndurerată să vadă cum flăcările războiului se reaprinde în Europa", a relatat presa de stat, în cea mai puternică declaraţie a sa de până acum cu privire la acest conflict.

7347 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Chinei, Xi Jinping, face apel la "reţinere maximă" în Ucraina

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, face apel la "reţinere maximă" în Ucraina

Xi, vorbind în cadrul unei întâlniri virtuale cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Olaf Scholz, a declarat că cele trei ţări ar trebui să sprijine împreună discuţiile de pace dintre Rusia şi Ucraina, a relatat televiziunea de stat chineză CCTV.
 
Xi a descris situaţia din Ucraina ca fiind "îngrijorătoare" şi a spus că prioritatea ar trebui să fie împiedicarea escaladării sau a "scăpării de sub control", a declarat Xi.
 
De asemenea, el a spus că Franţa şi Germania ar trebui să facă eforturi pentru a reduce impactul negativ al crizei şi şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul sancţiunilor asupra stabilităţii finanţelor globale, a aprovizionării cu energie, a transportului şi a lanţurilor de aprovizionare, potrivit Reuters.
 
China, care a refuzat să condamne acţiunile Rusiei în Ucraina sau să le califice drept invazie, şi-a exprimat în mod repetat opoziţia faţă de ceea ce descrie drept sancţiuni ilegale împotriva Rusiei.
 
Prietenia Chinei cu Rusia, consolidată luna trecută, când preşedintele Vladimir Putin a participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing în aceeaşi zi în care ţările au declarat un parteneriat strategic "fără limite", a devenit incomodă pentru China pe măsură ce războiul din Ucraina se intensifică.
 
Moscova descrie acţiunile sale în Ucraina ca fiind o "operaţiune specială" pentru a-şi dezarma vecinul şi pentru a înlătura liderii pe care îi numeşte neonazişti. Ucraina şi aliaţii săi occidentali consideră că acesta este un pretext nefondat pentru o invazie menită să cucerească o ţară de 44 de milioane de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici