Preşedintele Consiliului European l-a sunat pe Putin pentru a-i cere „eliberarea imediată” a lui Alexei Navalnîi

  • Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a anunţat că i-a telefonat vineri preşedintelui rus Vladimir Putin pentru a cere „eliberarea imediată” a opozantului rus Alexeï Navalnîi.
  • Liderul european şi-a exprimat „îngrijorările serioase” ale UE cu privire la Navalnîi şi a solicitat „respectarea deplină şi necondiţionată a drepturilor sale.”
  • Alexei Navalnîi s-a întors pe 17 ianuarie la Moscova după ce a fost tratat în Germania în urma otrăvirii cu agentul neurotoxic Noviciok.
1586 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Consiliului European l-a sunat pe Putin pentru a-i cere „eliberarea imediată” a lui Alexei Navalnîi

Profimedia

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a anunţat că i-a telefonat vineri preşedintelui rus Vladimir Putin pentru a cere „eliberarea imediată” a opozantului rus Alexeï Navalnîi înainte de demonstraţiile programate sâmbătă la Moscova, notează Le Figaro. 
 
Liderul european şi-a exprimat „îngrijorările serioase” ale UE cu privire la Navalnîi şi a solicitat „respectarea deplină şi necondiţionată a drepturilor sale,” se precizează într-un comunicat publicat după această conversaţie.
 
Charles Michel a luat iniţiativa de a-l contacta pe preşedintele rus a doua zi după un summit european pentru a reînnoi cererea liderilor UE de eliberare imediată a lui Navalnîi. Mai multe state membre şi Parlamentul European cer adoptarea de noi sancţiuni europene împotriva Rusiei.
 
Alexei Navalnîi s-a întors pe 17 ianuarie la Moscova după ce a fost tratat în Germania în urma otrăvirii cu agentul neurotoxic Noviciok. După acest act, UE a sancţionat mai mulţi membri din anturajul preşedintelui rus implicaţi în încercarea de asasinat.
 
Miniştrii de externe din Uniunea Europeană vor discuta luni măsurile care vor fi adoptate pentru a sprijini cererile de eliberare ale opozantului rus. Dar nu ar trebui luată nicio decizie la această întâlnire, organizată prin videoconferinţă din cauza pandemiei, a declarat o sursă diplomatică. Charles Michel l-a informat pe Vladimir Poutine şi cu privire la decizia de a convoca „o dezbatere strategică privind relaţiile UE-Rusia” la summitul european din martie.
 
Un tribunal rus a dispus continuarea detenţiei pentru Navalnîi cel puţin până pe 15 februarie. Manifestări pentru eliberarea acestuia sunt programate sâmbătă în multe oraşe ruseşti.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici