Preşedintele Emmanuel Macron, certat de asistente medicale: „Suntem săraci, iar mâine am putea fi noi cei întinşi pe aceste paturi” - VIDEO

  • Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a fost surprins de camere de filmat în timp ce era certat de o asistentă medicală privind criza provocată de coronavirus în ţară
  • Incidentul a avut loc într-un spital din Paris, unde preşedintele a făcut o vizită neanunţaţă, fără să fie însoţit de presă
  • Franţa a confirmat până acum 132.591 de cazuri de Covid-19 şi 14.393 de decese
832 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Emmanuel Macron, certat de asistente medicale: „Suntem săraci, iar mâine am putea fi noi cei întinşi pe aceste paturi” - VIDEO

Sursa foto: Captură Youtube Ruptly

În imaginile care au circulat pe reţele de socializare, Macron poate fi auzit în timp ce le spune cadrelor medicale că nu-şi va asuma răspunderea „pentru tot ce a fost făcut înainte”. Afirmaţia a fost făcută după ce o asistentă medicală s-a plâns preşedintelui de condiţiile deplorabile ale sistemului medical francez. Cuprins de epidemia de coronavirus, Europa a devenit noul epicentru, îndepărtând atenţia lumii de la China. 

În timp ce discuţia purtată de preşedintele francez cu asistenta a părut pentru unii o ceartă, mulţi internauţi au lăudat nivelul ridicat de democraţie al Franţei.

„Încetarea scăderii preţurilor din sistemul de sănătate s-a întâmplat înainte. Totuşi, este adevărat că noi nu am compensat pentru scăderea continuă a preţurilor. Aş spune că poate nu ai ascultat destul de bine. Dar nu îmi voi asuma răspunderea pentru tot ce a fost făcut înainte”, a spus Macron.

„Ştii doar, aceste job-uri, le facem pentru că acestea sunt vocaţiile noastre. Facem asta pentru că iubim oamenii. Suntem un spital public”, declară asistentă. 

„Sunt singurul din familia mea care nu este angajat în sistemul de sănătate”, replică Macron. 

„Noi, lucrătorii din sănătate, suntem săraci, iar mâine am putea fi noi cei întinşi pe aceste paturi. Am dori să continuăm să facem asta pentru noi şi pentru alţii, dar în lipsa lucrătorilor, nu putem”, a mai afirmat asistenta medicală. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici