Preşedintele Iranului, despre tensiunile dintre ţara sa şi SUA: Vor fi reduse când Washingtonul va renunţa la sancţiuni

Tensiunile între Iran şi Statele Unite, privind acordul nuclear semnat în 2015, vor fi reduse doar dacă Washingtonul va renunţa la sancţiunile impuse asupra Teheranului, a declarat miercuri preşedintele iranian Hassan Rouhani, relatează site-ul agenţiei Dpa.

254 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iranului, despre tensiunile dintre ţara sa şi SUA: Vor fi reduse când Washingtonul va renunţa la sancţiuni

Preşedintele Iranului, despre tensiunile dintre ţara sa şi SUA: Vor fi reduse când Washingtonul va renunţa la sancţiuni

"Tensiunile îşi au rădăcinile în războiul economic dus de SUA. Odată ce acesta se va sfârşi, vom avea din nou stabilitate", a declarat Rouhani.

Oficialul a adăugat că Iranul nu îşi doreşte un conflict în regiune, "nici măcar cu Statele Unite", însă va răspunde la orice atac.

Acesta a reiterat că Iranul îşi doreşte să menţină acordul nuclear, însă acest lucru necesită anumite condiţii.

Preşedintele american Donald Trump a decis în 2018 să retragă Statele Unite din acordul nucleat, iar Washingtonul a reimpus sancţiuni asupra Teheranului.

Taguri:
iran,
sua,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici