Preşedintele Israelului acuză Iranul de instigare la violenţă în Fâşia Gaza

Preşedintele israelian Shimon Peres a acuzat luni Iranul că îi încurajează pe palestinieni să continue atacurile cu rachete asupra Israelului, în loc să negocieze o încetare a focului.

603 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Israelului acuză Iranul de instigare la violenţă în Fâşia Gaza

Shimon Peres (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Iranienii "încearcă să încurajeze Hamas să continue lansările de rachete şi bombardamentele şi încearcă să le trimită arme", acuză Peres într-un interviu pentru postul de televiziune CNN.

"Nu vom începe un război cu Iranul. Însă încercăm să împiedicăm livrarea de rachete cu rază lungă pe care Iranul le trimite Hamas", adaugă preşedintele israelian.

Cu privire la situaţia din Gaza, Peres afirmă că, "în momentul în care ei vor înceta atacurile, nu vor mai fi victime".

Despre posibilitatea unei încetări a focului, el a declarat că "negocierile sunt încă în curs. Este dificil pentru toate părţile, însă nu s-au încheiat şi cel mai bun lucru pentru toată lumea este oprirea atacurilor".

Duminică, preşedintele Parlamentului iranian, Ali Larijani, a făcu apel către state din regiune să trimită arme palestinienilor pentru a lupta împotriva Israelului.

Joi, preşedintele comisiei Afacerilor Externe din Parlamentul iranian a dezminţit că Iranul ar fi livrat rachete de tip Fajr-5 grupărilor armate palestiniene din Gaza.

Jihadul islamic a revendicat anterior un atac cu o rachetă de tip Fajr-5 împotriva regiunii Tel Aviv. Aceste rachete de fabricaţie iraniană au o rază de acţiune 75 de kilometri, în timp ce rachete artizanate de tip Qassam aparţinând Hamas au o rază de acţiune de 15 kilometri pentru , potrivit unor experţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici