Preşedintele Republicii Moldova i-ar fi "dat la moacă" fostului director al Operei din Chişinău

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, a spus că i-ar fi "dat la moacă" fostului director al Operei din Chişinău, Ghenadie Bădică, după ce acesta a sugerat că şeful statului ar fi într-o relaţie cu actuala directoare a instituţiei de spectacole, informează Pro TV Chişinău.

90 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Republicii Moldova i-ar fi "dat la moacă" fostului director al Operei din Chişinău

Preşedintele Republicii Moldova i-ar fi "dat la moacă" fostului director al Operei din Chişinău (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul director al Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Chişinău, Ghenadie Bădică, a fost demis de la şefia instituţiei în decembrie 2009, din cauza unui dosar pentru delapidări, repus în funcţie de instanţă un an mai târziu şi apoi suspendat, pe motiv că are un nou dosar.

"Despre ce învinuiri poate fi vorba? Sunt aceleaşi acuzaţii înaintate la prima demitere, numai că modificate", a spus Bădica.

El susţine că nu îşi recapătă postul din cauză că actuala directoare a Operei, Valeria Şeican, i-ar fabrica dosare, fiind în relaţii apropiate cu preşedintele interimar Marian Lupu. "Eu presupun. Anul trecut, într-un ziar, ei (Lupu şi Şeican, n.r.) au apărut în doi. (...) Asta numai de sus poate să vină, iar ei sunt de la PD", a declarat Ghenadie Bădica.

În replică, preşedintele Marian Lupu a calificat declaraţiile lui Bădica drept "tentative, destul de murdare" venind din partea oponenţilor săi politici. El a menţionat "faptul că fostul director al Teatrului de Operă şi Balet a fost un exponent al unei formaţiuni politice care încearcă să îşi revendice anumite interese, pe plan nu atât profesional, cât pe plan personal".

"Eu zic că există judecată în această ţară, este sistemul judecătoresc. În alte condiţii, aş fi procedat aşa cum trebuie să se procedeze bărbăteşte - invitat şi dat la moacă, pentru că îşi permite anumite lucruri care nu caracterizează un bărbat. Şi nu este un bărbat acest personaj", a mai spus Marian Lupu.

Ministrul moldovean al Culturii, Boris Focşa, a spus că Ghenadie Bădica nu poate fi repus în funcţie. "Avem o cerere de la Procuratura anticorupţie. Într-adevăr are un dosar penal şi, până la definitivarea acestui caz, ni s-a cerut suspendarea dumnealui din funcţie. Noi nu suntem de acord nici cu prima instanţă de judecată care l-a repus în funcţie, fiindcă într-adevăr l-am demis pentru încălcări", a declarat Focşa.

Valeria Şeican a declarat că nu se află în ţară şi că urmează să comenteze declaraţiile făcute pe seama ei.

Totodată, serviciul de presă al Partidului Democrat a anunţat că nu comentează declaraţiile lui Ghenadie Bădica.

Marian Lupu este căsătorit şi are doi copii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici