Preşedintele Ucrainei face apel la solidaritate mondială pentru Israel. Zelenski: „Fiecare viaţă contează”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a cerut sâmbătă liderilor lumii să dea dovadă de solidaritate şi unitate în sprijinirea Israelului şi condamnarea „atacului terorist” al grupării islamiste palestiniene Hamas.

341 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Ucrainei face apel la solidaritate mondială pentru Israel. Zelenski: „Fiecare viaţă contează”

Sursa foto: MediafaxFoto

Preşedintele ucrainean Voldomir Zelenski susţine că Israelul, la fel ca Ucraina, are „tot dreptul” să se protejeze.

„Oriunde îşi îndreaptă rachetele şi pe cine atacă, teroriştii trebuie să piardă. Şi acest lucru este important pentru întreaga lume. Fiecare viaţă contează, atât în Israel, cât şi în Ucraina”, a declarat Zelenski.

Relaţiile Ucrainei cu Israelul au fost tensionate de când a început invazia Rusiei în februarie 2022. Deşi au trimis tone de ajutor umanitar Ucrainei, premierul israelian Benjamin Netanyahu a refuzat în mod constant să furnizeze arme Kievului.

Într-un mesaj mult mai restrâns decât Ucraina, Rusia a cerut atât Palestinei, cât şi Israelului „să pună în aplicare o încetare imediată a focului” şi sunt în contact cu Israelul, palestinienii şi ţările arabe în legătură cu violenţa în desfăşurare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici