Preşedintele Zelenski, discursuri în faţa a 17 parlamente din întreaga lume

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut un tur de forţă în luna martie şi a reuşit să ţină discursuri, unele memorabile, în faţa a 17 parlamente din întreaga lume.

669 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Zelenski, discursuri în faţa a 17 parlamente din întreaga lume

Preşedintele Zelenski, discursuri în faţa a 17 parlamente din întreaga lume

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa celui de-al 17-lea parlament din întreaga lume până la sfârşitul zilei, în încercarea de a obţine sprijin în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Descris joi de prim-ministrul australian Scott Morrison drept un „leu al democraţiei", Zelenski s-a adresat, de asemenea, instituţiilor Consiliul European, G7 şi NATO, iar în weekend a vorbit la Forumul de la Doha.

Zelenski s-a adresat pentru prima dată în mod virtual Parlamentului European la 1 martie.

A doua sa alocuţiune a avut loc în faţa parlamentului britanic la 8 martie, iar în următoarele zile a vorbit în faţa aleşilor din Polonia, Canada, Statele Unite, Germania, Elveţia, Israel, Italia, Franţa, Japonia, Suedia, Danemarca şi Norvegia.

Joi, preşedintele Ucrainei se adresează parlamentelor australian, olandez şi belgian. Luni, Volodimir Zelenski ar putea ţine un discurs şi în Parlamentul din România.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici