Presupusa victimă a lui Dominique Strauss-Kahn, identificată de presa franceză. Vezi cine e

Presa franceză o identifică miercuri pe presupusa victimă a directorului FMI Dominique Strauss-Kahn drept Nafissatou Diallo, originară din Guineea, deşi nimeni nu a văzut-o, iar presa americană nu îi menţionează identitatea.

7129 afișări
Imaginea articolului Presupusa victimă a lui Dominique Strauss-Kahn, identificată de presa franceză. Vezi cine e

Presupusa victimă a lui Dominique Strauss-Kahn, identificată de presa franceză. Vezi cine e (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi nimeni nu a văzut-o încă deoarece se află sub protecţia poliţiei într-un loc secret, presa franceză crede că ştie cum se numeşte presupusa victimă a directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, comentează Paris Match, în ediţia electronică.

În Statele Unite nimeni nu îi menţionează identitatea - aşa cum se întâmplă adeseori în astfel de cazuri -, singurele indicii din copia raportului poliţiei din New York (NYPD) fiind că este o persoană "de culoare, în vârstă de 33 de ani".

Presa franceză susţine însă că aceasta se numeşte Nafissatou Diallo. Primele informaţii, preluate de France soir, menţionează o tânără "de origine latino". Ulterior, Wall Street Journal a evocat originile guineene ale victimei, informaţie preluată de Guineenews.org. Postul de radio Europe 1 vorbeşte despre o mamă a cărei ţară de origine este Ghana. Aceeaşi informaţie a fost preluată marţi şi de Le Figaro.

Mamă singură a doi copii, potrivit Wall Street Journal, ea locuieşte în Bronx împreună cu fiica sa, Dana, în vârstă de 16 ani, precizează Europe 1. Numele fetei este dat şi de cotidianul Le Figaro, care susţine că femeii i se spune Ophelia, deşi numele ei real este Nafissaou Diallo, iar ţara de natală este Guineea. Tot Le Figaro precizează că aceasta are rezidenţă permanentă în Statele Unite.

Un comerciant din cartier, Mark Gangadeen, în vârstă de 47 de ani şi considerat de Daily Mail una dintre singurele persoane cu care presupusa victimă a discutat în ultimele luni, precizează că acesteia "îi este frică de oameni". "Este o mamă bună" dar zâmbeşte rareori, afirmă el.

"Îi este foarte frică de câinii vecinului ei şi nu salută decât dacă este salutată", continuă el, adăugând că viaţa ei se învârte în jurul fiicei sale adolescente şi a locului său de muncă.

Mark Gangadeen nu s-a gândit nicio clipă că aceasta ar fi minţit. "Nu este genul ei. (...) De ce ar face acest lucru?", s-a întrebat el. "Cunoscându-i comportamentul, cred acest lucru. Trebuie să i se fi întâmplat ceva cu adevărat grav pentru a face astfel de acuzaţii", adaugă el.

În ceea ce priveşte aspectul fizic al presupusei victime, declaraţiile diferă. Avocaţii lui Dominique Strauss-Kahn ar fi declarat că au fost surprinşi să descopere o figură "foarte puţin seducătoare" a acesteia, în timpul audierii în care l-a identificat pe directorul FMI, potrivit postului de radio RMC.

France soir preia declaraţiile unui taximetrist indian, Sony, care susţine că şoferul hotelului i-ar fi spus că această cameristă este "foarte drăguţă". Unul dintre informatorii Europe 1 evocă, de asemenea, o femeie "mai degrabă drăguţă". De obicei, susţine Mark Gangadeen, citat de Le Figaro, ea poartă un pantalon de culoare închisă, un fular cu imprimeu floral pe cap şi încălţăminte cu tocuri joase. Le Figaro susţine, de asemenea, că aceasta este o femeie înaltă, de cel puţin 1,80 metri, francofonă şi "musulmană practicantă".

Le Parisien afirmă că femeia, pe care o identifică drept Nafissatou Diallo, în vârstă de 32 de ani, "se află de 13 ani în Statele Unite, unde a dus până sâmbătă, 14 mai, o viaţă fără istorie". Ea ar fi fiica unui comerciant, originară din oraşul Labe, în Guineea, şi l-ar fi urmat pe soţul său, tot comerciant, în Statele Unite în 1998. Ulterior, ea ar fi divorţat şi şi-ar fi crescut singură fiica în Bronx.

O rudă a acesteia, Mamadou Cherif Diallo, în vârstă de 35 de ani, respinge orice idee de complot şi precizează că în cultura lor "nu este acceptat acest tip de agresivitate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici