Preţul petrolului creşte pe fondul invaziei ruse în Ucraina

Preţul petrolului a urcat vineri cu aproape 3%, din cauza îngrijorărilor legate de perturbarea aprovizionării la nivel mondial ca urmare a impactului sancţiunilor comerciale impuse Rusiei, mare exportator de ţiţei şi carburanţi, după ce a invadat Ucraina, scrie Reuters.

1227 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului creşte pe fondul invaziei ruse în Ucraina

Ţiţeiul Brent, de referinţă la nivel mondial, a crescut vineri cu 2,81 dolari, sau 2,8%, la 101,89 dolari pe baril, după ce a urcat până la 101,99 dolari.

Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a atins un maxim de 95,64 dolari pe baril, iar cel mai recent a crescut cu 2,37 dolari, sau 2,6%, la 95,18 dolari.

Începutul invaziei din Ucraina, joi, a făcut ca preţurile să depăşească 100 de dolari pe baril pentru prima dată din 2014, Brent-ul atingând 105 dolari.

Asaltul masiv al Rusiei pe uscat, pe mare şi pe calea aerului a fost cel mai mare atac asupra unui stat european de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, determinând zeci de mii de oameni să îşi părăsească locuinţele.

Ca răspuns la invazie, preşedintele american Joe Biden a lovit joi Rusia cu un val de sancţiuni, măsuri care împiedică capacitatea Rusiei de a face afaceri în principalele valute, alături de sancţiuni împotriva băncilor şi a întreprinderilor de stat.

Marea Britanie, Japonia, Canada, Australia şi Uniunea Europeană au dezvăluit, de asemenea, mai multe sancţiuni împotriva Moscovei, inclusiv o măsură a Germaniei de a opri un gazoduct de 11 miliarde de dolari din Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici